Minipivovar U Stočesů je situován do kompletně zrekonstruované prvorepublikové pivnice U Stočesů, která svým interiérovým členěním umožnila přestavbu na minipivovar se všemi jeho náležitostmi.
Název pivovaru U Stočesů byl zvolen bez delších úvah. Historicky se tento název používá a veškeré pokusy o přejmenování objektu nebyly ze strany hostů akceptovány. Podařilo se nám navázat na historickou tradici vaření piva v Rokycanském regionu – poslední funkční pivovar byl v Rokycanech uzavřen v roce 1927 s využitím pro sklady Štěnovického pivovaru.
Pivovarská technologie je situována namísto původní kuchyně a je viditelná z celé pivnice a výčepu. Návštěvníci tak při vstupu do pivnice mohou na vlastní oči vidět, jak se v malém měřítku vaří pivo. Chladící box leží ve sklepní části, kde je umístěna i šrotovna a sklad chmele a sladu, zajišťující dokonalý chod pivovaru.
Jako malý pivovar dbáme na kvalitu používaných surovin – sladu a žateckého chmele ve spojení s naší výbornou místní vodou, která je prezentována jako jedna z nejlepších v Plzeňském regionu.
Tímto Vás zveme na tři druhy piv, která jsou celoročně na čepu, a další druhy piv, která vaříme nepravidelně i v závislosti na ročním období.
Naše pivo
Minipivovar a pivnice U Stočesů nabízí nefiltrovaná a nepasterizovaná piva převážně plzeňského typu připravovaná tradičními postupy vaření a zrání. Pro vaření používáme kvalitní pivovarské suroviny jako je chmel z žatecké oblasti za použití proslulé české technologie. Pivo se u nás pije živé s vlastní charakteristickou chutí, bez pasterizace – v přírodním stavu, čímž si udrží všechny prospěšné složky jako jsou např. vitamíny a minerální látky. V nabídce jsou jak klasická spodně kvašená piva, tak i stále více oblíbená svrchně kvašená piva pšeničná.
Stočeská 11°
Světlý ječmenný 11% ležák střední plnosti se správným řízem. Má jemnou vůni a poskytuje příjemné osvěžení po celý rok. Vařeno skladbou několika kvalitních sladů a žateckých chmelů.
Pivo plzeňského typu.
Obsah alkoholu: min. 3,8 obj.%.
Složení: voda, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice
Autor receptu: Jaroslav Řepiš, sládek: Jaroslav Řepiš
Hořkost: 40 IBU, EPM: 11,5, barva: 15 EBC
Patriot 12°
Světlý ječmenný 12% ležák s plnou chutí a charakteristickou doznívající hořkostí. Vařeno skladbou několika kvalitních sladů a žateckých chmelů.
Pivo plzeňského typu.
Obsah alkoholu: min. 4,5 obj.%.
Složení: voda, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice
Autor receptu: Jaroslav Řepiš, sládek: Jaroslav Řepiš
Hořkost: 25 IBU, EPM: 12,5, barva: 18 EBC
Řepiš 12°
Polotmavý ječmenný 12% ležák vařený skladbou čtyř kvalitních sladů. Pivo má lehké karamelové aroma a je ohořčeno žateckými chmely. Důsledné zrání tohoto piva potěší naše chuťové pohárky.
Pivo plzeňského typu.
Obsah alkoholu: min. 4,5 obj.%.
Složení: voda, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice
Autor receptu: Jaroslav Řepiš, sládek: Jaroslav Řepiš
Hořkost: 20 IBU, EPM: 12,5, barva: 45 EBC
Hutník 12°
Ječmenný tmavý 12% ležák vařený skladbou standardně používaných sladů i sladů speciálních. Vyznačuje se specifickou sladovou chutí.
Pivo českého typu.
Obsah alkoholu: min. 4,5 obj.%.
Složení: voda, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice
Autor receptu: Jaroslav Řepiš, sládek: Jaroslav Řepiš
Hořkost: 25 IBU, EPM: 12,5, barva: 100 EBC
Weizengrimm 12°
Pšeničné svrchně kvašené 12% pivo s charakteristickým ovocným nádechem. V letních měsících zaručuje příjemné osvěžení…
Pivo bavorského typu.
Obsah alkoholu: min. 4,5 obj.%.
Složení: voda, pšeničný slad, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice
Autor receptu: Tomáš Grimm, sládek: Jaroslav Řepiš
Hořkost: 20 IBU, EPM: 12,5, barva: 18 EBC
Zdroj: www.ustocesu.cz