Pivovar BON vznikl v roce 2003 v obci Zašová u Valašského Meziříčí v bývalém farním statku. Důvodem pro stanovení této lokality minipivovaru BON byly čtyři staré studny, které vynikaly svou vydatností a vynikajicím složením vody pro výrobu přírodního piva. Zašová se nachází v blízkosti Valašského Meziříčí, města, které má svou pivovarskou minulost. Pivovar zde působil od roku 1911 a nyní se začala opět psát nová kapitola pivovarnictví na Valašsku.
Poctivé pivo z Valašska
Stanovili jsme si vysoký cíl, obnovit výrobu pravého poctivého piva. Piva, které je vyrobeno pouze z přírodních surovin a při jehož výrobě je důsledně dbáno na chuťové vlastnosti. Posuďte sami, jak se nám naše předsevzetí daří naplňovat.
Naším přáním je, aby zde vyráběné přírodní pivo na Vás působilo příznivě a blahodárně. Aby jste při popíjení piva BON nacházeli klid, potěchu, zastavení se po celodenním shonu s přáteli nad sklenkou kvalitního piva BON. Pivo BON to je BONus, který v rozumné míře popíjení, díky použití čistě přírodních surovin a klasických výrobních postupů, působí pozitivně na Váš organismus.
Kvasnicové pivo nebo Pšeničné pivo
V naší nabídce přírodních piv naleznete spodně kvašené pivo typu „Pilsner“ a to filtrované 10° výčepní a 12° ležák nebo nefiltrované pivo (kvasnicové pivo) 12° ležák a 14° tmavý speciál. Dále vaříme svrchně kvašené pivo typu Weissbier a to pšeničné pivo 12°. Všechny naše přírodní piva jsou nepasterovaná a nijak chemicky upravovaná. Tudíš nepasterované pivo je přírodní pivo.
Zdroj: www.pivovarbon.cz